امنیت سرور به چه معناست و چرا اهمیت بالایی دارد؟

امنیت سرور چیست؟ امنیت سرور، حفاظت از دارایی های اطلاعاتی است که از طریق سرور قابل دسترسی هستند. امنیت خصوصا برای شرکت هایی که یک سرور فیزیکی یا مجازی متصل به اینترنت دارند، حیاتی است.

امنیت داده عمل محافظت از داده های شما در برابر دسترسی، استفاده یا افشای غیرمجاز است. ضروری است که اقدامات امنیتی را برای محافظت از داده های خود در برابر سوء استفاده توسط مجرمان سایبری، هکرها و اشخاص ثالث مخرب انجام دهید که ممکن است اطلاعات شما را در حین انتقال رهگیری کنند یا در سرورهای خود ذخیره کنند. حفاظت از داده های شخصی که کسب و کار شما ممکن است ذخیره کند نیز برای انطباق با الزامات قانونی ضروری است.

با استفاده از نرم‌افزارهای مخرب، مهاجمان سایبری همچنین می‌توانند داده‌های شما را بدزدند، سیستم‌های خود را قفل کنند و حملات باج‌افزاری را علیه کسب‌وکارتان انجام دهند. بازیابی اینها هم از نظر پول و هم از نظر اعتبار تجاری می‌تواند پرهزینه باشد.

در سرور مجازی یک وب سرور امن (SWS) وب سروری است که از پروتکل های امنیتی مانند لایه سوکت های امن (SSL) پشتیبانی می‌کند، جایی که اطلاعات حساس – که از و به سرور منتقل می‌شود – برای ایمنی کاربر رمزگذاری می‌شود. SWS می‌تواند به یک وب سرور محافظت شده از تهدیدات خارجی اشاره کند و فقط توسط گروه کوچکی از کارگران در یک شبکه محلی استفاده می‌شود.

امنیت سایبری و امنیت سرور اختصاصی به خصوص هنگام خرید سرور اختصاصی ایران و خرید سرور اختصاصی آلمان امروزه بسیار مهم هستند زیرا اطلاعات شخصی و داده های تجاری شما را محافظت می‌کنند. امنیت سررور تا حد زیادی شامل:

اسامی‌کارکنان، مشتریان و مشتریان و …

آدرس مشتریان، مشتریان، شرکای تجاری، اشخاص ثالث و …

داده های مالی کسب و کار، مدیریت، مشتریان، مشتریان و …

اگر یک عامل تهدید مخرب به داده های شما در سرور hp دسترسی پیدا کند، ممکن است از آن برای ارتکاب جرم یا کلاهبرداری آنلاین استفاده کند. امنیت داده‌ها به ویژه برای کسب و کارهای توسعه یافته و دانشمندانی که روی پروژه های میلیون دلاری کار می‌کنند بسیار مهم است.

ایجاد خط‌مشی‌ها، برنامه‌ها و فرآیندهای امنیت سایبری باکیفیت برای چنین کسب‌وکارهایی مهم است تا همه تصمیم‌گیرندگان مهم در مورد امنیت سایبری و مدیریت ریسک در یک صفحه باشند.

 

خطرات تهدید کننده امنیت سرور کدامند؟

در حالی که اهمیت امنیت سایبری برای مدتی مشخص بوده است، سال گذشته توجه مجددی به این موضوع جلب شده است. همه‌گیری روند تحول دیجیتال را تسریع کرده است، زیرا کسب‌وکارها برای سرپا ماندن به کار از راه دور و راه‌حل‌های آنلاین روی آورده‌اند. در عین حال، تحول دیجیتال همچنین فرصت‌های متعددی را برای مجرمان سایبری ایجاد کرده است تا به افراد و مشاغل حمله کنند.

تقویت امنیت سایبری بسیار مهم است زیرا مجرمان سایبری به طور مداوم در حال توسعه راه های جدید برای بهره برداری از اهداف آسیب پذیر هستند. در اینجا چند تهدید اصلی سایبری که امروزه بر مشاغل تأثیر می‌گذارد آورده شده است:

۱- حملات باج افزارها

باج افزار نوعی بدافزار است که داده‌ها را رمزگذاری می‌کند و برای رمزگشایی آن داده‌ها باج می‌خواهد. این حملات در سال‌های اخیر خطرناک‌تر شده‌اند. به غیر از زیرساخت های حیاتی، سایر صنایع مانند مراقبت های بهداشتی، فناوری اطلاعات و خدمات مالی اغلب اهداف باج افزاری سودآوری هستند. در واقع، باج افزار حتی به یک سرویس مبتنی بر اشتراک برای مجرمان سایبری که هیچ تخصص کدنویسی ندارند، تبدیل شده است.

کسب‌وکارهایی که به اندازه کافی در برابر باج‌افزار محافظت نمی‌شوند، ممکن است مبالغ زیادی را برای بازیابی داده‌ها و از سرگیری عملیات از دست بدهند. به طور خاص، Colonial Pipeline به هکرها 5 میلیون دلار پرداخت کرد تا کنترل سیستم های خود را دوباره به دست گیرند.

۲- ارسال کد به صورت مکرر

ارسال کد به صورت مکرر و نیز حملات DDos یکی از رایج ترین تهدیدات سایبری است. این حملات در مقیاس بزرگ هستند که در آن هکرها از تعداد زیادی دستگاه در معرض خطر استفاده می‌کنند تا وب سایت یا سرور مجازی اختصاصی را پر از ترافیک کنند و باعث خرابی آن شوند.

این نوع حمله اغلب برای ایجاد اختلال در خدمات یا هدف قرار دادن مشاغل به منظور سود مالی استفاده می‌شود. بیشتر حملات DDoS با استفاده از بات‌نت‌ها انجام می‌شوند که از شبکه‌های بزرگی از دستگاه‌های آلوده به بدافزار تشکیل شده‌اند.

۳- نشت اطلاعات حساس

در سال 2022، به بیش از 25000 آسیب‌پذیری، یک شماره آسیب‌پذیری و مواجهه مشترک (CVE) در پایگاه ملی آسیب‌پذیری‌ها اختصاص داده شد. هر یک از این آسیب‌پذیری‌ها نشان‌دهنده یک آسیب‌پذیری فعال است که MSPها باید از آن آگاه باشند.

آسیب‌پذیری‌های حیاتی اخیر که در سرورهای Microsoft Exchange یافت شده‌اند، از جمله نمونه‌های برجسته هستند. این آسیب‌پذیری‌ها که با نام ProxyLogon شناخته می‌شوند، به‌طور فعال توسط یک APT معروف به HAFNIUM مورد سوء استفاده قرار گرفتند و چندین آسیب‌پذیری جدید از آن زمان در Microsoft Exchange کشف شده‌اند.

اگرچه بسیاری از MSPها برای مشتریان خود به مایکروسافت 365 انتقال پیدا کرده اند، اما آنهایی که هنوز از Exchange در محل پشتیبانی می‌کنند باید به این آسیب پذیری‌ها توجه زیادی داشته باشند، زیرا سرور Exchange در معرض خطر می‌تواند برای یک سازمان فاجعه بار باشد.

۴- آلوده شدن به ویروس

آلوده شدن به ویروس یا حملات تخریب وب سایت یکی از رایج ترین انواع حملات به سرورهای وب است. این حملات از آسیب پذیری های پایگاه داده SQL نهایت استفاده را می‌کنند. با تزریق کد SQL مخرب به این برنامه‌های آسیب‌پذیر، مهاجمان می‌توانند به داده‌های حساس دسترسی پیدا کنند یا حتی کنترل خود پایگاه داده را در دست بگیرند.

۵- رمزهای عبور ضعیف و کوتاه

با وجود توصیه‌های مکرر کارشناسان امنیتی، بسیاری از کسب‌وکارها همچنان از رمزهای عبور ضعیف مانند «123456» و «qwerty» استفاده می‌کنند. برخی از کاربران همچنین رمزهای عبور عمومی‌مانند تاریخ تولد خود را تعیین می‌کنند که حدس زدن و سرقت آنها برای هکرها دشوار نیست.

بدتر از همه، بسیاری از کاربران تمایل دارند رمز عبور یکسانی را بازیافت کنند، بنابراین یک اعتبار به خطر افتاده می‌تواند به ده‌ها حساب دسترسی پیدا کند.

۶- ترکیب چند رمز عبور باهم

سرقت رمز عبور همچنان یک تهدید رایج در سال 2022 و سال های آینده خواهد بود. هکرها به راحتی می‌توانند رمزهای عبور را از طریق فیشینگ یا تحقیقات آنلاین در مورد اهداف خود سرقت کنند.

برخی ممکن است از روش‌های brute force استفاده کنند که در آن ابزارها سعی می‌کنند با حدس زدن ترکیب‌های رمز عبور مختلف به حساب‌ها دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، هکرها همچنین ممکن است از بدافزار Keylogger برای ردیابی ضربه های کلید اهداف خود استفاده کنند تا رمز عبور آنها را بدزدند.

۷- عدم ذخیره سازی یا بک آپ گرفتن از اطلاعات

پشتیبان‌گیری منظم و مدیریت سرور تضمین می‌کند که آیا حفاظت‌های امنیتی شرکت‌ها نقض شده است یا خیر، و این یک راه عالی برای بازیابی داده‌ها است. اگرچه اتوماسیون کارایی را افزایش می‌دهد، شرکت‌ها باید هر تهدیدی را که بر سیستم تأثیر می‌گذارد بررسی کنند.

۸- بی‌توجهی به بروزرسانی سیستم عامل

به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار و وصله‌های امنیتی برای رفع نقص‌های نسخه‌های نرم‌افزار قدیمی‌تر در نظر گرفته شده‌اند. با این حال، هنگامی‌که یک نسخه محافظت نشده منتشر می‌شود، فضایی را برای مجرمان سایبری برای سرقت داده‌ها باز می‌کند. به همین دلیل، پیاده سازی خدمات مدیریت پچ های معتبر برای اطمینان از به روز بودن حفاظت، ضروری است.

۹- بی‌توجهی به بروزرسانی نرم افزارهای کاربردی

نرم افزارهای کاربردی و هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی بیشتر و بیشتر برای خودکارسازی وظایف و تصمیم‌گیری استفاده می‌شوند. در حالی که این فناوری‌ها می‌توانند مزایای زیادی به همراه داشته باشند، مجرمان سایبری را نیز توانمند می‌کنند.

به عنوان مثال، هکرها می‌توانند از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل و شناسایی سریع آسیب پذیری های شبکه و راه اندازی حملات پیچیده تر استفاده کنند. مجرمان سایبری همچنین می‌توانند از دیپ فیک استفاده کنند که از فناوری هوش مصنوعی برای جعل هویت مدیران تجاری و ارتکاب کلاهبرداری استفاده می‌کند.